Paradise Or Oblivion

Locations of visitors to this page
Tyxo.bg counter
Site Meter
Google Analytics Alternative
Clicky

 

Реклама
Публикувано в Реформи. Етикети: . 4 коментара »

4 коментара to “Paradise Or Oblivion”

 1. ИСТИНСКИ ИСТИНИ Says:

  Кой не знае че Марксовият край на капитализма е отложен с марксизъм на кредит???????????? И ТАКА, непридържането към златният стандарт по Рикардо, или стокоови пари, прави възможно неограниченото даване на кредити, което е въздух за гнилия капитализъм. Така плодовете на капитализма не изгниват а се купуват на кредит.
  Първата световна, свалянето на царя на Русия, и османската империя, китайска революция 1911та, са поради липса на златно покритие в САЩ и британската империя. Тази инфлация в Европа тогава, е точно заради това. САЩ и Британия източват златото на цял свят. Американските банки точно поради липса на златно покритие правят федералния резерв. След кризата на борсите през 1907ма, финансовия магнат Морган е помолен за помощ да даде злато, Руския цар също помага, но златото не е достатъчно. Дори след източеното злато от Русия, Европа, Османската империя, и от света, след нова криза на ликвидност – 1929та, настъпва пак липса на златно покритие. И преди да се намеси Рузвелт, хората от Тамани Хол и американските банки с федералният резерв, подготвят Хитлер… ЗА ДА СЕ СПАСЯТ, И КАПИТАЛИЗМА ДА СПАСЯТ, ЧРЕЗ СЪБИРАНЕ НА ЗЛАТО, ОТНОВО.. След войната, дори преди да приключи, светът е на колене, и доларът става злато и резерв за страните с капитализъм. На тези без капитализъм, те и без това са на командна финансова система. Капитализмът е намален чрез кейнсиянска икономика, щото той може да умре когато се спестява – депозитите имат нужда от златна ликвидност – тоест нараства нуждата от злато. Но банките страдат от това положение, но Милтън Фридман им помага чрез своят монетаризъм. 11 септември е защото на БУШ му свършил бюджета, ФЕД веднага направил лихвата 1%. Преди това Буш е ожалил капиталистите обещал им ниски данъци, и те не внесли никакви. Неолиберализъмма го изисква. А ниската лихва прави световен кредитен бум, дават принадена стойност на кредит. И когато Буш си тръгваше, пак въвеждаше неолиберална строгост, и последва висока лихва, ниска ликвидност, и КРИЗАТА стана, БУМА СВЪРШИ!! Социализма го закриват защото, вече има монетаризъм, не е нужно злато.

  • ИСТИНСКИ ИСТИНИ Says:

   УМНИТЕ НЕ СЕ ВОДЯТ ПО УЧЕБНИЦИТЕ И ПРИКАЗКИТЕ, ТЕ ВЯРВАТ НА ФАКТИ, ДРУГИТЕ СА КОНФОРМИСТИ

   Ако през 1913 година металното покритие на левовите банкноти е над 40%, през 1920 година то спада до 1,56%. По това време германската марка и австрийската крона са в още по-тежко положение с покритие съответно 1,43% и 0,38%. В края на войната вземанията на БНБ в Германия възлизат на 1 милиард марки, но поради специфичните условия на военните аванси тя не може да разполага свободно с тях и те на практика са блокирани в германски банки и са ликвидирани от хиперинфлацията в Германия в началото на 20-те години.

   За периода на войните стойността на българския лев намалява около 14 пъти до 1919та. С минималните златни резерви на БНБ и обезценката на нейните вземания в чужбина, единственото покритие на лева остават вземания от българската държава, които на практика са неликвидни. През първите години след войната левът е силно нестабилен, като стойността му се променя значително, в зависимост от общата конюнктура и фискалната политика. Още 1200% инфлация има от 1935та до 1944та. После в началото на 50те се прави деноминация, но не голяма, и друга през началото на 1960те, не че комунистите са правили инфлация, тя е била от преди 1944та. Това е истината. А златото връзва ръцете на банкерити и води до дефлация и липса на ликвидност дори при 100% златно покритие, депозитите са обезпечени с кредитити. Ако една торба със злато я внесеш в банката, банката я дава на кредит, после същата торба със злато се връща в банката като депозит, и така когато настане недоверие в банковата система, двама ще искат тази торба със злато, но може и сто човека да са, или поне пет – както е сега в България – банките имат 20% ликвидност. И тогава какво правим?? Не обезпечените пари дават решение на този проблем, но и на гниенето на капитализма.

 2. ИСТИНСКИ ИСТИНИ Says:

  Ляво и Дясно във философията и науката

  Дясното в политиката, значи статуквото да остане, или то отрича прогреса и равните права. Дясното в религията, значи този който му е дадена власт или е близко до властта, така е и в средновековието и по-рано, може би още от Вавилон. Ако разгледаме кръвообръщението, десният кръг на кръвообръщение спомага горната част на тялото, а левият кръг отговаря за кръвообръщението на цялото тяло. Десният кръг е изобразен със синя кръв, която е бедна на кислород но влизаща в белият дроб за да се обогати с кислород, а левият кръг е обозначен с червена кръв, богата на кислород.

  Съвременната философия на дясно определящите се хора, са егоизма и индивидуализма. Те са за това светът да се развива на база превъзходство на възможностите и способностите. Тоест десните са против подпомагането, а са за пълна конкуренция, и за не разхищение на средствата към другите, ако това не е свързано с изгода. За тях изгодата трябва да е водеща в икономиката.

  Десни общества са тези преди Рузвелтовия – Нов курс, и Планът Маршал. Социалистическите държави имат десни правителства, но почти лява икономика и ляво развитие на инфраструктурата.

  Ляво е нещо е демокрацията, и републиката, ако са подчинени на либерализма. Лявото е обратното на изгодата, тоест това е подпомагането. Когато Исус Христос е изкушаван в пустинята, дяволът първо му предлага да подпомогне бедните като превърне камъните в хляб, после му показва светът и му предлага да стане император. Едното изкушение е да подпомага, лявото, а другото изкушение е да има изгода, дясното.

  Даване и Вземане, с дясната ръка вземаме, с лявата даваме, така прави и кръвообръщението – лявото дава кислород, а дясното взима кислород.

  Христос когато проповядва на планината, не пуска хората да си отидат гладни, а раздава на всеки достатъчно риба и хляб. Какво е искал да ни каже Христос, че така работи истинската икономика, която дава излишъци?

  В икономиката:

  Десните икономисти смятат, че няма нужда от субсидии, вместо това данъците трябва да са ниски. Също така десните икономисти, смятат, че всичко което прави държавата може да се прави и трябва да се прави от изгодата, чрез изгодата, а не от и, като подпомагане за обществото, като тези дейности извършвани от държавата да бъдат приватизирани.

  Левите икономисти смятат, че нищо не може да стане без подпомагане и историята го е показала. Те казват: има ли магистрали построени и поддържани от изгода, има ли метрополитен построен от изгода, има ли образовано и културно общество от изгода. Историята е доказала, че където има силни синдикати – има и силна икономика.

  Литература:

  „Кандид“ – на Волтер, е история как консерватизма казва чрез „Оптимизма на Лайбниц“, че всичко е най-доброто от

  това каквото може да бъде, но дали е така. На краят на произведението главният герой прави своя ферма, с което авторът загатва за това че средата може да се култивира. Култивирането е дизайн, щом дясното е консерватизъм значи лявото е дизайн за живота, култивиране на доброто и изкореняване на плевелите.

  „Atlas shrugged“ – е роман пропаганда, където се доказва с пропагандни средства, че работниците са хора неспособни на въображение и креативност. Романът, дава самочувствие на хората които са на върхът в кариерата, като ги изчиства от гузната съвест, че другите живеят по-малко добре или в мизерия. Внушението към лявото – подпомагането е, че то облагодетелства негодните индивиди за сметка на талантливите и гениалните.

  Съществената разлика и сравнение между двете произведения е, че Волтер оценя култивирането и намесата в подпомагане на растенията, а Айн Ранд и „Оптимизма на Лайбниц“ смятат че без намеса в подпомагане на „растенията“ – те ще израстат най-добре и без плевели. Кой е прав?

  Някои хора смятат, че плановата икономика е ляво нещо, и определят фашизма и нацистите за леви, и заради името на нацистката партия. Всъщност плановата икономика е типично дясна политика, тя е консервативна икономика, като меркантилизма – която е първата капиталистическа икономика. Хитлер се е възхищавал от миналото, и е бил слуга на буржоазната диктатура. Ленин въвежда държавния капитализъм, но това не е лява икономика, защото само либералните мерки са леви.

 3. ГООГоЛЕов Says:

  Колко е бюджета като процент от БВП. ??? НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ. БЮДЖЕТА СЕГА Е 19 МИЛИАРДА ЛЕВА, БВП Е 54 МИЛИАРДА ДОЛАРА, А В МЕЖДУНАРОДНИТЕ САЙТОВЕ ПИШЕ ЧЕ РАЗХОДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ СА 37% ОТ БВП??? 19 милиарда не са 37%


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: