Унгария няма да бъде колония

Унгария няма да стане колония, заяви премиерът Виктор Орбан, обръщайки се за възпоминание към унгарската революция от 1848-1849 г. и войната за независимост, на Kossuth Square пред парламента в четвъртък следобяд. Посрещнат от 250 хиляди човека, Орбан каза, че годишнината от революцията принадлежи на борците за свобода. „Ние сме политическите и интелектуални наследници от 1848 г.“, което се посреща от бурни аплодисменти. Политическата и интелектуална програма от 1848 г. въплъщава идеята, че „ние няма да бъдем колония“, добави той.

Премиерът благодари на тези, които се присъединиха към про-правителствения митинг през януари и изразиха поддръжката си за независимостта на Унгария. За последните 164 години са положили обета „ние няма да бъдем повече роби“ от героичната национална песен, която вдъхновява революцията от 1848 г.

„Поддържаме ли този обет?“, попита Орбан. „Могат ли унгарците да са свободни, ако са подтиснати от дълговете си, ако те могат само да мечтаят да имат собствен дом, и ако трябва да мислят два пъти дали могат да се позволят още едно дете?“, добави той. Публиката отговори на всеки въпрос с „Не“. „От „великия месец март“ Унгария никога досега не е била толкова близо до свободата както днес, защото никога досега не е била обединена както днес“, заяви Орбан.

Никой не трябва да се подвежда от статии в международната преса, твърдящи, че само няколко стотин човека са дошли на площада, и дори те са дошли, за да протестират срещу правителството, добави той. „След дълги десетилетия ние никога не сме били толкова силни колкото днес, и никога преди не сме имали толкова много политически, конституционни и икономически средства, за да се откъснем от зависимостта“, каза Орбан.

„Има достатъчно от нас днес, и ние сме достатъчно отчаяни, за да спечелим не само нашето право на свобода, но и нашето право да бъдем свободна Унгария“. „Унгария трябва да се върти около собствената си орбита“, и затова е необходимо да защитим конституцията, която „представлява залог за нашето бъдеще“ каза Орбан на събралите се множество хора, които започнаха да скандират в отговор: „ние ще я защитим“.

„Ние ясно осъзнаваме тежестта на това предизвикателство и задължение. Унгария днес еднакво се нуждае от радикализма на Петьофи, готовността на Кошут и мъдростта на Szechenyi“, добави той. „Младите през 1848 г. вече са знаели това, което много хора в Европа днес не могат да видят – проблема с финансовата независимост. Затова независимата национална банка е едно от историческите 12 изисквания на революционерите през 1848 г.“. „Младостта на Март разбира, че само национална банка може да бъде независима само ако защитава унгарската икономика от чужди интереси“, каза Орбан под бурни аплодисменти.

Унгарците често са били оставяни сами да се борят за свободата си, но „Ние знаем, че не сме сами… нашите приятели от Чехия, Литва, Словения и Румъния ни подкрепят, и не просто ни подкрепят, а днес са тук с нас. Нашите приятели от Литва и Полша пристигнаха, за да празнуват заедно с нас“, каза Орбан. Обръщайки се към чуждестранните гости, той заяви „слава на Литва, Бог да пази Полша“ и рецитира мотото на полския легион „за нашата свобода и за твоята“ на унгарски и полски.

Въпреки, че Унгария се изправя срещу много несправедливости, „не трябва да се потопи в самосъжаление, което е навик на губещите“. „Ние не трябва да се поддаваме на изкушението и да извършим маневра на нашия кораб Унгария към спокойното и пристанище на евтиното самосъжаление“, заяви премиерът.

„Самосъжалението и поведението на жертви са навици на губещите, които обясняват провала си и своята некомпетентност. Те нямат нищо общо с куража на борците за свобода. Победата, успеха и борбата за справедливо третиране изискват кураж и сила“, заяви Орбан.

„Ние разбираме, че има много проблеми в Европа, зъбните колела тракат, а нервите са опънати. Но като нация с хиляда годишна история в Европа ние имаме изискване: ние искаме равнопоставеност за Унгария. Ние отказваме да бъдем втора ръка европейски граждани.“

Той завърши близо половин часовата реч със своя традиционен лозунг: “Напред Унгария, напред унгарци“.

Източник: http://www.kormany.hu/en/prime-minister-s-office/news/pm-orban-says-hungary-will-not-be-a-colony

Виж още: Промени в пенсионната система на Унгария през 2010-2011 и Подготвят Чехия за разграбване

Locations of visitors to this page
Tyxo.bg counter
Site Meter
Google Analytics Alternative
Clicky

Реклама

3 коментара to “Унгария няма да бъде колония”

  1. Съдържание на блога « Alexander Todorov Network Says:

    […] задължителни “частни здравни” финансови пирамиди? Унгария няма да бъде колония Кога ще мога да се пенсионирам? Развитие на социалното […]

  2. (Не)Единното платежно, финансовите пирамиди – задължителни “частни пенсионни фондове” и други измамници « Alexander Todorov Network Says:

    […] Само че от закъсалите държави в Източна Европа Унгария изгони измамниците категорично, Литва вече дава възможност на гражданите си да се […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: